Episcopul Ioan al Sorocii a resfințit biserica „Sf. Irh. Nicolae” din s. Şolcani, r. Soroca

195

Marți, 21 mai 2019, în ziua prăznuirii Sfântului Ioan Teologul, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop al Sorocii, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Irh. Nicolae” din s. Şolcani, r. Soroca și a resfințit acest edificiu eclesial după reparație.

Alături de Episcopul Sorocii s-au rugat: Prot. mitr. Nicolae Craveţ, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, PC Arhim. Rafail (Boghiu), starețul Mănăstirii „Sf. Prooroc Ilie” din s. Nicoreni, r. Drochia, PC Arhim. Irinarh (Costru), starețul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Țigănești, r. Strășeni, un sobor de preoți, dar și ctitorul principal al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din satul Şolcani, Dl. Serghei Dragan.

În timpul slujbei, părintele paroh, Protoiereul mitrofor Andrei Nedelea, a fost decorat cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic, în semn de apreciere pentru munca depusă în parohia încredinţată şi pentru îndrumarea credincioşilor pe calea Credinţei Drept-măritoare.

La fel și preoteasa părintelui Andrei, Natalia Nedelea a fost menționată cu înalta distincție bisericească – ordinul „Sf. Fericita Agafia de la Cușelăuca”.

Spre final, Episcopul Ioan i-a felicitat pe părintele paroh și pe credincioși cu prilejul încheierii muncii binecuvântate de reparare a bisericii, dar și cu ziua onomastică pe toţi cei care poartă numele de Ioan şi Ioana și derivate ale acestora, dorindu-le ani mulţi cu sănătate, îndemnându-i să aibă ca model de slujire şi urmare a Mântuitorului Iisus Hristos pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, Cuvântătorul de Dumnezeu.

La rândul lor preoții și credincioșii au venit cu cuvinte de felicitare la adresa Ierarhului sorocean cu ocazia prăznuirii Sfântului Ocrotitor.

sursa http://ioanmosnegutu.info

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
745

Seminar în incinta Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din mun. Hînceşti

În data de 6 decembrie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în incinta Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din mun. Hînceşti, s-a desfăşurat seminarul cu tema: „De tânăr voi preţui viaţa ca pe un dar primit de la Dumnezeu”, condus de Protoiereul Andrei URSOI, Preşedintele Sectorului Eparhial ,,Învăţământ religios şi catehizare” La seminar a participat protoierul Andrei Procopenco, responsabil de Sectorul „Învăţământ […]Urmăriți-ne pe Facebook!