Duminica Floriilor sărbătorită la Mănăstirea Horăști

393

Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim (Duminica Floriilor) a fost sărbătorit cu multă evlavie și înălțare sufletească la tânăra Mănăstire de bărbați cu hramul „Sf. Cneaz Vladimir” din Horăști. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de slujitori în frunte cu părintele stareț arhim. Nectarie (Gherman).

Pelerinii veniți la sfânta mănăstire au avut prilejul să se înalțe sufletește și prin faptul că în această mare zi de praznic împărătesc, răspunsurile liturgice au fost date de Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, dirijat cu multă măiestrie de teologul Serghei Crudu, Profesor la Seminarul Liceal de Teologie Ortodoxă „Sf. Ierarh Gavriil” din Chișinău.

Este o tradiție ca tinerii grupului coral „Gnosis” să popsească în această frumoasă mănăstire la invitația părintelui stareț Nectarie pentru a se ruga și înălța spiritual alături de viețuitorii acestei mănăstiri.

Cuvântul de învățătură în această zi de praznic a fost rostit de prot. Nicolae Lisnic, cleric al mănăstirii.

La momentul rânduit, numeroși credincioși, copii, tineri și vârstnici, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos.

La finalul slujbei, părintele arhim. Nectarie, starețul mănăstirii, în numele obștii monahale, a mulţumit pelerinilor, dar și coriştilor pentru împreuna slujire şi răspunsurile liturgice date în chip înălţător.

Sectorul Sinodal „Mănăstiri și viață monahală”

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
3545

Mai puțină carne, mai multă viață?

Un studiu publicat în revista Cell Metabolism demonstrează că o masă săracă în proteine asigură o viață plină de sănătate și ani. „În baza studiilor pe organisme simple, șoareci și oameni am obținut dovezi convingătoare că o dietă bogată în proteine – în special proteine de origine animalieră – este aproape la fel de nocivă […]