Duminica a XXVII-a după Cincizecime, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

264

În Duminica a XXVII-a după Cincizecime, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

În rostirea predicatorială, PS Ioan a explicat credincioșilor Pericopa Evanghelică a Duminicii, care prezintă Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina.

După Rugăciunea Domnească – Tatăl Nostru, numeroşi credincioşi, printre care foarte mulţi copii, au primit împărtăşirea cu Sfintele Taine.

La final, PS Ioan împreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedeum de mulțumire, invocând în rugăciune pe Sfântul Ierarh Filaret, Mitropolitul Moscovei și al Kolomnei (1867) sărbătorit astăzi.

Tradițional, Episcopul vicar a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, care în această zi a liturghisit la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Căpriana, raionul Strășeni.

sursa http://ioanmosnegutu.info

Această prezentare necesită JavaScript.

 


Articole postate de același autor
3556

Cea mai sfântă datorie pentru părinţi

Nu este de-ajuns pentru o mamă ca ea să aducă un copil în lume, că aceasta o face firea. Ci datoria cea mai de seamă a unei mame este creşterea, educaţia care este lăsată în seama ei. Şi ca să cunoşti că o femeie, nu atât prin naştere este cinstită ca mamă, cât mai ales […]