Duminica a XXVII-a după Cincizecime, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

317

În Duminica a XXVII-a după Cincizecime, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

În rostirea predicatorială, PS Ioan a explicat credincioșilor Pericopa Evanghelică a Duminicii, care prezintă Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina.

După Rugăciunea Domnească – Tatăl Nostru, numeroşi credincioşi, printre care foarte mulţi copii, au primit împărtăşirea cu Sfintele Taine.

La final, PS Ioan împreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedeum de mulțumire, invocând în rugăciune pe Sfântul Ierarh Filaret, Mitropolitul Moscovei și al Kolomnei (1867) sărbătorit astăzi.

Tradițional, Episcopul vicar a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, care în această zi a liturghisit la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Căpriana, raionul Strășeni.

sursa http://ioanmosnegutu.info

Această prezentare necesită JavaScript.

 


Articole postate de același autor
1455

Sfințirea bisericii din s.Balatina

Sâmbătă, 28 mai 2016, Preasfințitul Marchel a oficiat sfințirea și implicit sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Balatina, raionul Glodeni. Ierarhul a fost întâmpinat foarte frumos de primarul localității, alături de copii îmbrăcați în haine naționale, de parohul bisericii – protoiereul Oleg Stîrcu. La slujbă au participat mulți enoriași și un sobor […]Urmăriți-ne pe Facebook!