Duminica a XXIII-a după Cincizecime la Catedrala episcopală din Soroca

463

PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat în Duminica a XXIII-a după Cincizecime, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala episcopală din orașul Soroca.

După citirea Pericopei Evanghelice, PS IOAN a explicat învățăturile ce reies din Evanghelia de astăzi.

„Samarineanul milostiv este chipul lui Hristos în noi, oamenii, iar pilda rostită de Mântuitorul în Evanghelia de astăzi este un bun îndreptar pentru vieţuirea creştină.

Întrucât această Evanghelie se află în legătură cu începutul Postul Nașterii Domnului, Pilda Samarineanului milostiv ne ajută să ne pregătim pentru această perioadă, să înțelegem semnificația ei duhovnicească, a postului unit cu rugăciunea şi milostenia ca urcuș interior al sufletului în comuniunea sfinților împlinitori ai voii lui Dumnezeu.

Prin toate aceste ne pregătim să primim în peștera sufletului nostru pe Hristos Domnul care se naște duhovnicește în viața fiecărui creștin potrivit credinței și iubirii lui față de Dumnezeu și de oameni”, a spus Presfinţia Sa.”

După Liturghie, a fost săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar mai apoi, PS Episcop Vicar a prezentat enoriaşilor pe noul chelar al Catedralei arhierești din Soroca, protoiereul Alexandru ILESCU.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
3499

Sfintele Taine şi o poveste adevărată din zilele noastre

Există astăzi în rândul unor credincioşi o teamă că împărtăşirea din acelaşi potir cu Sfintele Taine ale lui Hristos ar putea fi un „procedeu neigienic”, care să ducă la contractarea sau chiar răspândirea unor boli. Aceasta este o frică lipsită de evlavie, cu totul alta decât „frica lui Dumnezeu” cu care îi cheamă preotul pe […]