Duminica a XXIII-a după Cincizecime la Catedrala episcopală din Soroca

405

PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat în Duminica a XXIII-a după Cincizecime, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala episcopală din orașul Soroca.

După citirea Pericopei Evanghelice, PS IOAN a explicat învățăturile ce reies din Evanghelia de astăzi.

„Samarineanul milostiv este chipul lui Hristos în noi, oamenii, iar pilda rostită de Mântuitorul în Evanghelia de astăzi este un bun îndreptar pentru vieţuirea creştină.

Întrucât această Evanghelie se află în legătură cu începutul Postul Nașterii Domnului, Pilda Samarineanului milostiv ne ajută să ne pregătim pentru această perioadă, să înțelegem semnificația ei duhovnicească, a postului unit cu rugăciunea şi milostenia ca urcuș interior al sufletului în comuniunea sfinților împlinitori ai voii lui Dumnezeu.

Prin toate aceste ne pregătim să primim în peștera sufletului nostru pe Hristos Domnul care se naște duhovnicește în viața fiecărui creștin potrivit credinței și iubirii lui față de Dumnezeu și de oameni”, a spus Presfinţia Sa.”

După Liturghie, a fost săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar mai apoi, PS Episcop Vicar a prezentat enoriaşilor pe noul chelar al Catedralei arhierești din Soroca, protoiereul Alexandru ILESCU.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1462

Să ştiţi că dacă nu vă rugaţi cu mine, degeaba!

Preotul trebuie să se roage pentru toţi. Rugăciunea mea este de mijlocire. De aceea îmi daţi pomelnice şi eu mă rog pentru dumneavoastră. Dar să ştiţi că dacă nu vă rugaţi cu mine, degeaba! Pentru că preotul nu este „mama Omida”, care spune nu ştiu ce chestii acolo, în timp ce tu poţi să o […]