Duminica a XX-a după Cincizecime, la Catedrala Episcopală din Soroca

267

În Duminica a XX-a după Cincizecime (a învierii fiului văduvei din Nain), PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

După citirea Evangheliei, PS Episcop Ioan a explicat credincioșilor pericopa duminicală.

„Din această Evanghelie avem mai multe lucruri de învăţat. În primul rând, că acolo unde este prezent Dumnezeu moartea nu mai are nici o putere. Acest tânăr nu a fost readus la viaţă pentru a trăi veşnic, ci ca şi ceilalţi doi pe care Mântuitorul Iisus Hristos i-a readus la viaţă au murit din nou într-o zi. Mântuitorul a făcut acest gest din marea Sa milostivire.

Evanghelia acestei duminici ne mai învață că trebuie să fim alături de cei în suferință. Pericopa Duminicii a XX-a după Pogorârea Duhului Sfânt este și o chemare pentru a ne ridica din moartea păcatului”, a menționat PS Ioan.

La final, Episcopul Ioan împreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedem de mulțumire, invocând în rugăciune Harul și Mila Împăratului Ceresc.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
304

Prezență arhierească în Duminica a 20-a după Rusalii la Mănăstirea Curchi

Creștinii ortodocși s-au aflat astăzi în Duminica a XX-a după Cincizecime. La Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Curchi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și Egumen al acestei Sfinte Mănăstiri, care s-a aflat în mijlocul mulțimii pelerinilor și […]

    Articole postate de același autor
    2605

    Telefonul de Duminica seara

    Într-o duminică seara, un preot a lucrat până târziu şi s-a decis să o sune pe soţia lui înainte de a pleca spre casă. Era aproximativ ora 10 seara, dar soţia lui nu i-a răspuns la telefon. Preotul a lăsat telefonul să sune de mai multe ori. I s-a părut ciudat că nu a dat […]