Duminica a XX-a după Cincizecime, la Catedrala Episcopală din Soroca

62

În Duminica a XX-a după Cincizecime (a învierii fiului văduvei din Nain), PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

După citirea Evangheliei, PS Episcop Ioan a explicat credincioșilor pericopa duminicală.

„Din această Evanghelie avem mai multe lucruri de învăţat. În primul rând, că acolo unde este prezent Dumnezeu moartea nu mai are nici o putere. Acest tânăr nu a fost readus la viaţă pentru a trăi veşnic, ci ca şi ceilalţi doi pe care Mântuitorul Iisus Hristos i-a readus la viaţă au murit din nou într-o zi. Mântuitorul a făcut acest gest din marea Sa milostivire.

Evanghelia acestei duminici ne mai învață că trebuie să fim alături de cei în suferință. Pericopa Duminicii a XX-a după Pogorârea Duhului Sfânt este și o chemare pentru a ne ridica din moartea păcatului”, a menționat PS Ioan.

La final, Episcopul Ioan împreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedem de mulțumire, invocând în rugăciune Harul și Mila Împăratului Ceresc.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
53

Prezență arhierească în Duminica a 20-a după Rusalii la Mănăstirea Curchi

Creștinii ortodocși s-au aflat astăzi în Duminica a XX-a după Cincizecime. La Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Curchi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și Egumen al acestei Sfinte Mănăstiri, care s-a aflat în mijlocul mulțimii pelerinilor și […]

    Articole postate de același autor
    103

    Găsiţi pricini pentru a fi cu Dumnezeu!

    Viaţa creştină este a ajunge asemenea lui Hristos, a avea aceleaşi mişcări ale inimii, aceleaşi gânduri ca Fiul Tatălui, ne spune Sfântul Pavel. Dacă rămânem statornici cu cugetul la acest ţel, dacă din toată fiinţa noastră suntem în această mişcare lăuntrică, mintea nu ni se va pierde în lucruri mărunte. Pizmuirile, zavistiile, frecuşurile şi măruntele […]