Duminica a XVIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala Episcopală din Soroca

850

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 8 octombrie 2017, în Duminica a XVIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, zi în care este prăznuit și Sfântul Cuvios Serghie de Radonej. Cu acest prilej, la Catedrala Episcoaplă „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți și diaconi în frunte cu PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Moldovei.

În cadrul Serviciului divin, Episcopul Ioan a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat principalele înțelesuri duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care este relatată minunea săvârșită de Domnul Iisus Hristos pe marea Galileii în fața Sfinților Apostoli.

La final PS Ioan a făcut o invitație enoriașilor Catedralei Episcopale, la sfințirea bisericii „Sf. Mare Mucenic Dumitru” din municipiul Soroca, Joi, 12 octombrie 2017, eveniment la care va onora cu prezența Înaltpreasfinția Sa, Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și PS Episcop Siluan al Orheiului.

Biserica „Sf. Mare Mucenic Dumitru” se află pe strada Stan Poetaș, nr 1, cartierul Bujerăuca, mun. Soroca.

La slujba de astăzi au participat numeroși credincioși din orașul Soroca și din împrejurimi.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
682

În Duminica a XVIII-a după Rusalii, PS Episcop Petru a liturghisit la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Ungheni

8 octombrie 2017. În a XVIII-a duminică după Rusalii cînd Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfîntul Preacuvios Părinte Serghie de la Radonej, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni. Alături de Ierarh au coliturghisit soborul de preoţi şi […]

Articole postate de același autor


Urmăriți-ne pe Facebook!