Distincții academice pentru contribuția esențială în promovarea spiritualității și valorilor moral-spirituale în societate

558
 

Astăzi, 7 iulie, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit la Reședința mitropolitană un grup de academicieni și colaboratori ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei în frunte cu Dl academician, doctor habilitat în chimie, profesor universitar Gheorghe Duca, Președintele Academiei de Științe a Moldovei.

În cadrul discuției, Președintele AȘM a dat o apreciere deosebită șirului de proiecte desfășurate în comun de cele două instituții, mulțumindu-i Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, Preasfințitului Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, precum și clericilor prezenți pentru implicarea lor activă în procesul de promovare a valorilor moral-spirituale, precum și a susținerii permanente a inițiativelor venite din partea Academiei de Științe.

Conform deciziei Consiliului suprem pentru Știință și Dezvoltare Științifică al AȘM, cu Medalia – „Dimitrie Cantemir” pentru contribuția esențială în promovarea spiritualității și valorilor morale și cooperarea prodigioasă cu instituțiile academice a fost decorat Înaltpreasfinția Sa Mitropolitul Vladimir.

De o apreciere deosebită s-a bucurat și alți doi episcopi ai Bisericii Ortodoxe din Moldova. Astfel, PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni și PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan au fost decorați cu Medalia  – „Nicolae Milescu Spătarul”.

Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș și stareț sfintei mănăstiri Curchi, Preacuviosul Arhimandrit Siluan (Șalari) s-au învrednicit și ei de Medalia  – „Nicolae Milescu Spătarul”. Iar preoții Prot. mitr. Veaceslav Cazacu, Prorectorul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova și prot. mitr. Octavian Moșin, parohul capelei universitare „Întâmpinarea Domnului” din Capitală, au fost menționați cu diplome academice de recunoștință.

La final, Întâistătătorul a mulțumit Președintelui AȘM pentru înaltele distincții academice, arătându-se optimist în ceea ce privește rezultatele colaborării statornice între cele două instituții.

Sursa: www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Articole postate de același autor
16665

Adevărul pune capăt avortului. După al nouălea avort, a cerut să vadă ce se extirpase. „E un bebeluș!”, a strigat înnebunită

Cartea lui Abby Johnson, The Walls Are Talking: Former Abortion Clinic Workers Tell Their Stories [Pereții vorbesc: foști lucrători în clinici de avort își spun povestea] înmănunchează mărturii ale unor persoane care au lucrat în unități spitalicești unde se fac avorturi. Istorisirile acestea pleacă de la subiecte variate, fiecare conține amintiri proprii unei persoane asupra unui eveniment […]