Despre cei cu suflet veritabil

3140

În realitate, nu este așa de important cine ești, ci dacă există cineva gata să te preţuiască aşa cum eşti, cine te va primi pentru ceea ce prezinţi cu adevărat. Doar numai acela care vine la tine, când toată lumea te părăseşte şi este prietenul tău adevărat. Iar în continuare a acestui adevăr o mică istorioară.

Vânzătorul unui mic magazin a ataşat un anunț la intrare „Sunt pisoi îi vanzare.” Această inscripție a atras atenţia copiilor, și după câteva minute a intrat în magazin un băieţel. Salutând vânzătorul, el timid a întrebat despre preţul unui pisoi.

– De la 10 la 30 de lei , – a spus vânzătorul.

Oftând, copilul a scos din buzunar un mic portmoneu și a început să-şi numere „comoara!”

– Eu am doar 2 lei acum, – a spus el trist. -Vă rog, pot sa mă uit doar la ei – a cerut el vânzătorului.

Vanzatorul i-a zâmbit și a scos o cutie mare în care erau mai mulţi pisoi drăguţi.

Odată ajunşi în libertate pisoii meunând s-au împrăştiat în diferite părţi. Doar unul dintre ei,

dintr-un un motiv oarecare, rămase în urmă. Și într-un mod ciudat îşi trăgea piciorul din spate.

– Spuneţi-mi, ce este cu el? – a întrebat băieţelul.

Vânzătorul i-a spus că acest defect îl are din naștere. – Asta e pentru toată viaţa, aşa a spus veterinarul. – a adăugat el.

Băiatul a devenit brusc mai agitat.

– Anume pe acesta aş vrea să-l procur.

– Ce ai, râzi de mine? Acest animal din păcate nu e bun de nimic, este defect. La ce îţi trebuie așa? Cu toate acestea, dacă eşti atât de plin de compasiune, apoi ia-l drept cadou, aşa ţi-l dau – a spus vânzătorul.

Apoi, spre surprinderea vânzătorului, expresia feţei băiatului s-a schimbat.

– Nu, nu vreau să-l iau aşa – cu o voce încordată a spus copilul.

– Acest pisoi costă la fel ca și ceilalți. Și eu sunt dispus să plătesc pentru el prețul întreg. Eu voi aduce banii – a spus el cu fermitate.

Uimit privind copilul, inima vânzătorului s-a înmuiat.

– Fiule, tu nu înțelegi totul. Aceast biet pisoi nicicând nu va fi capabil să alerge, să se joace și să sară, ca și alţi semeni ai săi.

La aceste cuvinte, băiatul a început să-și ridice pantalonii la piciorul stâng. Și atunci vânzătorul surprins a văzut piciorul mutilat al copilului, sprijinit în cercuri de metal.

Copilul l-a privit pe vânzător.

-Nici eu deasemenea, nu sunt capabil să fug și să sar. Și acest pisoi are nevoie de cineva care să-l înţeleagă, cât îi este de greu, și să-l sprijine – vocea băiatului începu să tremure.

Omul din spatele tejghelei începu să-şi muşte buzele. Lacrimile i-au umplut ochii … După o pauză, el s-a forțat să zâmbească.

 – Fiule, eu mă voi ruga ca toţi aceşti pisoi să aibă aşa stăpâni minunaţi ca tine.

P.S.Principalul este să fim sănătoşi spiritual, având un suflet şi o inimă bună, ca a acestui copil, și atunci un neajuns de ordin fizic nu te face mai rău, ci doar subliniază sinătatea și lumina sufletului tău.

Iar cei cu handicapuri sufleteşti – cei cinici şi brutali, obișnuiți să meargă peste capuri și să-i deteste pe cei slabi, indiferent de cât de mult vor vorbi despre toleranţa lor pretinsă, vor rămâne singuri pentru totdeauna persoane cu handicap.

 


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
1392

Cele mai frumoase ipostaze ale inocenței, surprinse de către o mamă (foto)

  Elena Shumilova a devenit cunoscută în țara sa natală, Rusia, apoi în străinătate, cu câteva fotografii în care i-a imortalizat pe copiii săi. De când a pimit primul său aparat de fotografiat, Elena a început să le facă diverse fotografii copiilor, pentru a le arăta atunci când vor crește cât de frumoși și de […]

Articole postate de același autor
112

Duminica înaintea Nașterii Domnului, la Catedrala Episcopală din Soroca

În Duminica înaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului), Sfânta Liturghie a fost oficiată la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, din orașul Soroca de către Preasfințitul Părinte Ioan de Soroca, Episcop Vicar mitropolitan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La Liturghie s-au rugat numeroși credincioși soroceni veniți pentru a-i cinsti […]