De sărbătoarea Soborului mai marilor Arhistrategi Mihail și Gavriil, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit alături de Întîistătătorii Bisericilor Ortodoxe a Ierusalimului și Rusă, în Catedrala „Hristos Mântuitorul”

37

La 21 noiembrie, de sărbătoarea Soborului mai marilor Arhistrategi Mihail și Gavriil dimpreună cu toți mai marii arhistrategi ai Puterilor celor fără-de-trup: Rafail, Uriil, Selatiil, Gudiil şi Varahiil si al tuturor cereștilor, fãrã de trupuri, Puteri, Preafericitul Patriarh al Ierusalimului Teofil al III-lea și Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Patriarhală „Hristos Mîntuitorul” din orașul Moscova.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a liturghisit în această zi alături de Întîistătătorii Bisericilor Ortodoxe a Ierusalimului și Rusă, împreună cu un impunător sobor de arhierei ai Bisericii din cuprinsul celor două Patriarhii.

Cântările Sfintei Liturghii au fost interpretate de corul Catedralei Patriarhale „Hristos Mântuitorul” (dirijor I.B. Tolkaceov).

Serviciul divin a fost transmis în direct de postul de televiziune «Soiuz».

După încheierea slujbei dumnezeiești Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril l-a salutat pe Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ierusalimului și pe toți cei prezenți în Catedrala „Hristos Mântuitorul”.

Pentru mai multe detalii accesați pagina oficială a Bisericii Ortodoxe Ruse: http://www.patriarchia.ru/md/db/text/5535238.html

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
626

Adunarea pastoral-caritabilă a preoților Eparhiei de Bălți și Fălești

Marți, 4 aprilie 2017, în catedrala „Sf.Împ.Constantin și Elena” din Bălți, Preasfințitul Marchel a prezidat adunarea trimestrială a preoțior din cuprinsul eparhiei de Bălți și Fălești. În alocuțiunea sa, ierarhul a făcut referire la cele mai imperative subiecte: despre împărtășirea celor căsătoriți doar civil; combaterea tendinței așa numitei „căsătorii de probă”; despre canonisirea penitenților; botezarea, […]Urmăriți-ne pe Facebook!