Dacă dorești să vezi rezultatele rugăciunii, înseamnă că te îndoiești de ele

11929

– Dacă cineva va aștepta să vadă rezultatul rugăciunii sale, el nicicând nu le va vedea, pentru că însăși începutul rugăciunii – este greșit. Eu nu mă rog pentru a vedea un anume rod sau rezultat. Mă rog să-mi fie iertare păcatele, mă rog pentru ca Dumnezeu să mă miluiască.

Dumnezeu ne dă Trupul și Sângele Său, ne iartă păcatele noastre, prin Biserică ne oferă harul Duhului Sfânt. Prin urmare pentru noi este suficient să cerem cu smerenie și simplitate mila lui Dumnzeu. Persoana smerită are încredere în Dumnezeu și nu se îndoieste de faptul că îl aude Dumnezeu sau nu. Dacă dorești să vezi rezultatele rugăciunii, înseamnă că deja te îndoiești de ele. Și dearece Dumnezeu nu vrea să ne rănească prin propria noastră mândrie, el ascunde roadele rugăciunilor noastre. Este posibil ca El ni le va dezvălui atunci când ne vom smeri, când ne vom putea bucura de roadele rugăciunii, chiar și fără să ne dăm seama.

Un stareț i-a spus unui călugăr, care mereu vroia să-și vadă roadele rugăciunlor: „Ești asemenea unui om care a plantat o sămânța în pământ și în fiecare zi o dezgroapă să vadă dacă a încolțit. Lasă sămânța în pământ, ud-o, ai grijă de ea, și ea neapărat va da roade.”

Mitropolitul Athanasie de Limassol

sursa pravoslavie.ru

traducere și adaptare Natalia Lozan

 


Articole Asemănătoare
3519

Trebuie să învățam oamenii să-L iubească pe Dumnezeu cu iubirea unui copil

Atâta vreme cât omul va aștepta rezultatul rugăciunii sale, nu-l va vedea niciodată, căci principiul însăși al acestei rugăciuni este greșit. Este suficient să ne rugam la Dumnezeu cu simplitate și smerenie ca El să ne acorde harul Său. Omul smerit crede în Dumnezeu și nu se întreabă dacă Dumnezeu îl aude sau nu. Trebuie să […]

Articole postate de același autor
7593

7 lucruri pe care ar trebui să le spunem copiilor în fiecare zi

Viaţa noastră a devenit o continuă alergare. Suntem prinşi într-o mulţime de activităţi, ne dorim să reuşim cât mai multe, toate acestea cel mai des le facem de dragul copiilor. Adesea, însă, suntem atât de obosiţi şi epuizaţi, încât nu mai vorbim cu ei, nu-i mai încurajăm şi nu le spunem cât de mult îi iubim. Cât […]