Ctitorul bisericii din Vasilcău, Ilarion CIOBANU, petrecut în veșnicie

1638

Vineri, 6 octombrie 2017, Preasfințitul IOAN, Episcopul Sorocii, însoțit fiind de către Protoiereului Nicolae CRAVEȚ, Protopop de Soroca, Secretar al Vicariatului și paroh al bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din comuna Vasilcău, raionul Soroca a săvârșit prohodul vrednicului bărbat al neamului, cavaler al Ordinului Republicii și ctitor al bisericii „Cuvioasa Parascheva” din Vasilcău, Ilarion CIOBANU.

În dimineața zilei, satul a fost inundat de lume, venită să exprime recunoștință acestei redutabile personalități, care a părăsit lumea efemeră și a plecat în veșnicie.

Cei prezenți au exprimat compasiune familiei, elogiind numele celui care a făptuit doar binele, iar ca și coroană a operei sale fiind faimoasa biserică capodoperă a Cuvioasei Parascheva din Vasilcău, pe care a ctitorit-o cu credință și dăruire.

Episcopul IOAN a transmis și mesajul de consolare al Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove.

Fratele Ilarion CIOBANU a fost înhumat în curtea bisericii, de unde va veghea generații de creștini ce vor veni la locașul Domnului, mărturisindu-l pe Hristos și evocând amintirea celebrilor înaintași.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
649

Liturghie arhierească în Duminica a XXII – a după Cincizecime, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”

Astăzi 20 noiembrie, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”. Pericopa evangheliei din Duminica a XXII – a după Cincizecime, ne istorisește minunea Învierii fiicei lui Iair, săvârșită de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos. […]