Concursul Personalități creștine: virtuți și sfințenie în derulare

395

Pe data de 28 martie 2017, în localul Școlii Dumunicale “Sfînta Cuvioasă Parascheva” din or. Ștefan Vodă, a avut loc etapa raională a concursului „Personalități creștine: virtuți și sfințenie”.   

La concurs s-au prezentat participanți din 5 localități: or. Ștefan Vodă, s. Volintiri, s. Caplani, s. Talmaza şi Ștefănești.
Elevii au fost însoţiţi de profesorii de religie şi de preoţii din localitate.

Evenimentul a început cu prezentarea unui program artistic  în memoria  Preotului Alexei Mateevici care anul acesta împlinește 100 de ani de la trecerea la cele veșnice. Cu această prezentare frumoasă au venit elevii din s. Volintiri, care au fost pregătiți de profesoara de religie, doamna Lidia Toma, un om cu un suflet mare.

Conform regulamentului, elevii au participat la următoarele probe de concurs:

  • creaţie proprie
  • de interpretare vocală
  • de desen „Pământul – creaţia lui Dumnezeu"

Juriul a fost reprezentat de doamna Ana Ceban, specialist în cadrul Direcției Educație, Ștefan Vodă, preotul Veceslav Șvecicov, preotul Apostol Ion, preoteasa Apostol Olga.
Mulțumim din suflet Direcţiei Educaţie pentru susţinere.

De asemenea, aducem sincere mulţumiri doamnei preotese Olga Apostol, metodist pentru predarea religiei în protopopiatul Ştefan Vodă, pentru organizarea concursului „Personalități creștine: virtuți și sfințenie” la nivel de raion.    Tuturor profesorilor de religie care au organizat concursul la nivel local şi au participat cu elvii învingători la etapa raională le urăm mult succes şi ne închinăm de sănătate, mulţumindu-le pentru efortul depus.

Aşetptăm, cu mult drag, reprezentanţii raionului Ştefan Vodă la etapa eparhială a concursului.

  Angela Levinţa, şeful cabinetului metodic

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
435

La Anenii Noi a avut loc a II-a ediție a concursului raional la Religie cu genericul ,,Personalităâi creștine – Virtuți și sfințenie“

Joi, 20 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu“ din orașul Anenii Noi a găzduit a II-a ediție a concursului raional la Religie cu genericul ,,Personalităţi creștine – Virtuți și sfințenie“. Acest concurs a fost organizat de către Direcția Educație în parteneriat cu protopopiatul Anenii Noi . Anul acesta s-au înscris în concurs […]

Articole postate de același autor
749

Mănăstirile de la Meteora

Complexul monahal de la Meteora, din Grecia, este unic în lume. Din marea pădure de stânci, 24 au fost sfinţite ca locuri de nevoinţă pentru călugări. Acum au mai rămas doar 6 mănăstiri, restul ajungând în paragină. Construcţia lor nu a fost deloc uşoară, călugării având nevoie şi de 70 de ani numai pentru a […]