Complexul educativ ortodox și biserica „Sf. Mucenic Victor” din cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată nr. 2 și-au sărbătorit hramul

231

Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, Complexul educativ ortodox și biserica „Sf. Mucenic Victor” ce activează de paisprezece ani în cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată nr. 2 „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău și-au sărbătorit hramul.

Cu acest prilej un grup de preoți militari format din PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și Organele de Drept și un sobor de preoți militari au oficiat un Te-Deum de mulţumire.

La slujba praznicală au onorat cu prezența: Dl Colonel Anatol Cociug, Dl Colonel Gheorghe Sîlnic și întreg efectivul Brigăzii.

Sfântul locaș s-a arătat a fi neîncăpător pentru nenumărații ostași care au venit să celebreze creștinește această frumoasă sărbătoare, ascultând Sfânta Evanghelie și rugându-se pentru întărire trupească și sufletească.

În discursul său, PC Arhim. Nicolae a felicitat militarii cu sărbătorirea hramului și le-a vorbit despre rolul ales pe care trebuie să îl aibă credința în sufletul fiecărui militar, cu dragoste de neam și de țară.

Totodată, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și Organele de Drept, a mulțumit conducerii BIM-2 și a subliniat încă o dată faptul că Biserica Ortodoxă din Moldova și în continuare va depune eforturi hotărâte pentru a participa la educația moral-spirituală a contingentului Armatei Naționale.

La final, Arhimandritul Nicolae a venit cu o donație de carte religioasă destinată bibliotecii Complexului educativ ortodox, frecventat de militarii în termen.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și Organele de Drept, www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
776

Seri duhovnicești la Biserica USM: Postul și sănătatea. De ce și cum să postim

În fiecare miercuri la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM (str. M. Kogălniceanu, 67) se citește Canonul de pocăință al Domnului nostru Iisus Hristos, ora 18.00, după au loc tradiționalele Seri duhovnicești – discuţii cu tinerii la diverse teme duhovniceşti, ora 19.00. În ziua de miercuri, 6 aprilie, ora 19.00, tinerilor le va vorbi despre […]