Centru de zi pentru copii inaugurat la Anenii Noi

385

Odată cu sunetul clopoțelului și a începutului noului an școlar, tot mai clar se fac reauzite cuvintele Mântuitorului „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu” (Marcu 10:14). Școala după cum bine se știe s-a născut în tinda bisericii iar primele cărți de citire au fost Ceaslovul și Psaltirea, după cum menționa și Ion Creangă în „Amintiri din copilărie” „…ești acum la ceaslov, și mâine-poimâine ai să treci la psaltire, care este cheia tuturor învățăturilor”.

Biserica a fost preocupată dintotdeauna de educația tinerilor și iată că pe lângă multiplele activități educaționale, Biserica își propune educarea tinerilor având ca bază valorile creștine ale neamului. În ziua de 4 septembrie 2016, cu prilejul începutului de an școlar în mai multe Biserici s-au săvârșit Tedeum-uri pentru binecuvântarea elevilor și a studenților la învățătură. La Biserica Sf. M. Mc. Dumitru din orașul Anenii Noi sărbătoarea începutului de an școlar a fost marcată de o bucurie dublă: deschiderea unui centru de zi pentru copiii social-vulnerabili din localitate și sfințirea unui spațiu de joacă pentru copii, în imediata apropiere a Bisericii.

Astfel, după Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir s-a săvîrșit slujba de sfințire a centrului de zi pentru copii. Acesta a fost amenajat cu aportul preotului Ioan Valuța, diaconului Ghenadie Valuța și sprijinul Asociației creștine „Ajutor pentru Moldova”. În incinta centrului se vor desfășura activități educaționale pentru copii: ore de meditație după școală și ore de educație moral-spirituală, copii ce vor frecventa centrul de zi vor beneficia și de o masă caldă.

Iordachescu Veaceslav, metodist coordonator în cadrul Direcției Mitropolitane, prezent la eveniment a menționat despre importanța conlucrării tuturor organelor sociale: școală, biserică, primărie în vederea asigurării unei educații de calitate și educării morale a copiilor, menționând că „școala revine în tinda bisericii” pentru a ridica moralitatea decăzută a societății și a oferi modele demne de urmat tinerilor.

Trebuie de menționat că în incinta centrului de zi a fost amenajată și o bibliotecă parohială la care vor avea acces toți creștinii comunității. Toți copii prezenți la inaugurarea centrului de zi și a terenului de joacă au primit dulciuri și înghețată drept răsplată pentru răbdarea și sinceritatea bucuriei împărtășite cu toți cei prezenți la eveniment. Ar trebui să învățăm de la copii simplitatea și bucuria vieții…

A consemnat Iordachescu Veaceslav

Această prezentare necesită JavaScript.


Articolul Următor
Articole postate de același autor
421

Frumusețea sfințeniei

Frumusețea sfințeniei este pe fața unei călugărițe. Frumusețea neatinsă de mijloace artificiale, chimice, cosmetice te poate copleși, în special dacă îmbrăcămintea te împiedică să vezi restul corpului. Când ești limitat la față, vezi cu o intensitate eludantă dacă este mai mult de observat. Este ca și cum ai fi lipsit de unul din simțurile tale, […]