Cartea veche religioasă în spațiul autohton – tema serii duhovnicești cu dr. Igor Cereteu

789

Miercuri, 29 noiembrie, zeci de tineri și-au îndreptat pașii spre capela USM, participând la slujba Acatistului Sf. Duh.
Apoi a avut loc seara duhovnicească cu tema ” Cartea veche religioasă în spațiul autohton”, avându-l drept invitat pe unul din puținii specialiști în domeniu dr. conf. Igor Cereteu.

Cercetătorul a adus cu el câteva cărți din sec. XVIII-XIX și cataloage cu cărțile vechi care au circulat și se mai păstrează pe teritoriul Republicii Moldova.

I.Cereteu a vorbit despre carte în general, pornind de la primele cărți în spațiul nostru, până la înființarea unor tiparnițe și cele mai reprezentative scrieri pe care le-am moștenit în limba maternă.

Tinerii prezenți s-au arătat interesați de specificul cărților religioase, adresând diverse întrebări, la care invitatul a răspuns cu multă amabilitate.

Pr. Octavian Moșin

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
862

Liturghia Darurilor înainte sfințite și binecuvântarea colivei, la Catedrala mitropolitană din Chișinău

În prima vineri a Postului Mare, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Liturghia Darurilor înainte sfințite la Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău. Din primele ore ale dimineții, odată cu începerea serviciului divin, numeroși credincioși au trecut pragul Catedralei pentru a lua parte la această slujbă deosebită prin importanța și frumusețea ei. Poporul binecredincios, având în frunte […]