Cartea veche religioasă în spațiul autohton – tema serii duhovnicești cu dr. Igor Cereteu

565

Miercuri, 29 noiembrie, zeci de tineri și-au îndreptat pașii spre capela USM, participând la slujba Acatistului Sf. Duh.
Apoi a avut loc seara duhovnicească cu tema ” Cartea veche religioasă în spațiul autohton”, avându-l drept invitat pe unul din puținii specialiști în domeniu dr. conf. Igor Cereteu.

Cercetătorul a adus cu el câteva cărți din sec. XVIII-XIX și cataloage cu cărțile vechi care au circulat și se mai păstrează pe teritoriul Republicii Moldova.

I.Cereteu a vorbit despre carte în general, pornind de la primele cărți în spațiul nostru, până la înființarea unor tiparnițe și cele mai reprezentative scrieri pe care le-am moștenit în limba maternă.

Tinerii prezenți s-au arătat interesați de specificul cărților religioase, adresând diverse întrebări, la care invitatul a răspuns cu multă amabilitate.

Pr. Octavian Moșin

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1079

„Orice lucru, trebuie să-şi aibă început în iubirea pentru Dumnezeu”

De multe ori îmi spunea Bătrânul: ‒ Să ai pururea iubirea. Mai întâi iubirea şi apoi celelalte. Trebuie să iubim cu simplitate în inimă şi tot aşa să ne şi rugăm. Nu vreau să te apropii de Dumnezeu prin frica de moarte, ci prin multă iubire pentru El. Acesta este un lucru mult mai înalt, copilul meu! […]