Biserica recomandă enoriaşilor să nu împartă daruri, la cimitir, de Paştele Blajinilor

613

Pe ultima sută de metri, oamenii se pregătesc de Paştele Blajinilor. Chiar dacă preoţii recomandă să nu mai împărţim daruri la cimitir, creştinii au luat cu asalt pieţele şi zonele comerciale din Chişinău şi au cumpărat veselă, haine sau încălţăminte pentru ca, spun ei, pur si simplu nu pot renunţa la această tradiţie.

Biserica recomandă enoriaşilor să meargă la mormintele celor răposaţi cu lumânări, flori proaspete, ouă roşii şi cozonac, însă oamenii spun că nu pot renunţa la obiceiul de a împărţi daruri, la cimitir, de Paştele Blajinilor.

„Eu am auzit despre asta, sunt de acord, dar noi deja am deprins acest lucru, înaintaşii noştri făceau astfel, iar noi urmăm tradiţiile”.

„La noi aşa e primit, trebuie să dai ceva, veselă, cănuţă, veselă”.

„Noi suntem bătrâni şi purtăm tradiţia din înainte, deja aceşti tineri or mai face cum spune părinţii”.

„Celelalte pomene, mai ales când e vorba de tacâmuri, de lucruri, ele se fac acolo unde sunt cei săraci, mergem într-acolo la casa lor, sau la spital. Dacă noi corect îi pomenim, de-atâta noi zicem să fim vrednici de pomenirea lor. Şi să nu vă permiteţi să aduceţi în batjocură mormintele sfinte”, spune Pavel Borşevschi, parohul Bisericii Sfântul Dumitru din Chişinău.

 
sursa http://tvrmoldova.md

Articole postate de același autor
634

Stagiu de formare profesională continuă la disciplina Religie, organizat la Institutul de Ştiinţe sle Educaţiei

În perioada 06-24 martie 2017, în cadrul catedrei Didactica Disciplinelor Şcolare, aria Curriculară Educaţie Socioumanistică, Arte şi Tehnologii, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, a fost organizat stagiul de formare profesională continuă la Religie. În cadrul stagiului s-a pus accent pe dezvoltarea competenţelor profesionale la Didactica Religiei, Psihopedagogie şi Tehnologii informaţionale şi de comunicaţie în educaţie, […]Urmăriți-ne pe Facebook!