Bărbatul şi femeia trebuie să-şi spovedească gândurile unul altuia?

6032
  În cadrul căsniciei, bărbatul şi femeia trebuie să-şi spovedească gândurile unul altuia?

G.E.: Cred că nu. Mai bine să-şi mărturisească gândurile în faţa unui duhovnic comun. Trebuie să ştiţi că diavolul, din momentul în care doi tineri se unesc în taina Cununiei, caută cu orice preţ să-i despartă. Aşadar există un război nevăzut, pe care, din păcate, cele mai multe cupluri nu-l conştientizează. La început, toate sunt bune şi frumoase în căsnicie, există iubire din belşug, însă, mai apoi, încep să apară neînţelegeri, certuri, care, în timp, duc la slăbirea iubirii. La un moment dat, cei doi ajung în punctul de a-şi spune unul altuia: «nu-mi mai placi» sau, mai grav, «nu te mai iubesc». Toate acestea ţin de acest război nevăzut.

Oare ce s-a întâmplat după zece ani de căsnicie de nu se mai iubesc? De aceea, atunci când încep să apară diverse probleme, este indicat ca cei doi soţi să-şi spovedească gândurile unui duhovnic comun, care, luminat fiind de Duhul Sfânt, îi va îndruma pe calea cea dreaptă. Cu rugăciunile şi dezlegările sale, acesta va reuşi să îndepărteze de la ei forţa celui viclean care încearcă să-i despartă. Nu zic că cei doi soţi nu trebuie să discute între ei, ferească Dumnezeu. Desigur că trebuie să vorbească între ei, tocmai pentru a păstra unitatea şi iubirea care-i leagă. Însă să nu-şi spovedească unul altuia gândurile păcătoase pe care i le provoacă diavolul.

Arhimandritul Efrem, Egumenul Mănăstirii Vatoped /pemptousia.ro/


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
1692

Sf. Ștefan cel Mare cinstit la Academia de Poliție

Academia de Poliție îl are drept protector pe binecredinciosul voievod Ștefan cel Mare. Astfel, în ziua prăznuirii acestuia la capela instituției a fost oficiată Sf. Liturghie, după care a urmat un Te Deum de mulțumire. Au participat colaboratorii instituției, câiva veterani și studenți. Serviciul divin a fost oficiat de către preotul capelan Octavian Moșin, care […]