Au încheiat manifestările cultural-religioase consacrate Mitropolitului Nestor Vornicescu

742

În perioada 1-3 octombrie au avut loc mai multe activități consacrate celor nouă decenii de la nașterea mitropolitului cărturar Nestor Vornicescu.

Ultima zi a presupus vizitarea capitalei, în special orașul vechi, Muzeul Chișinăului și Universitatea de Stat din Moldova.

Manifestările comemorative au culminat cu expoziția foto-documentară și medalionul literar consacrate Mitropolitului Nestor Vornicescu la Muzeul Național de Literatură ”M. Kogălnicean”: Vlădica Nestor Vornicescu – un cărturar basarabean în scaunul mitropolitan al Olteniei.

Evenimentul a fost moderat de către domnul director Vasile Malanețchi și a avut drept invitați diverși oameni de cultură, savanți și slujiori din Republica Moldova și din Oltenia.

Au fost prezenți și băștinași din satul de naștere al mitropolitului, precum și un grup de elevi.

De rând cu pozele, în care apare vrednicul de pomenire mitropolit Nestor, a fost vizionat un film documentar privind viața și activitatea ierarhului și evocări ale celor care l-au cunoscut și apreciat.

Această prezentare necesită JavaScript.

 


Articole Asemănătoare
1362

Lansarea volumului ”In memoriam Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei: 90 de ani de la naştere”

Între 17 și 22 mai se află într-o vizită duhovnicească un grup de oameni de cultură a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” din Oltenia, România.  Oaspeții  au poposit pe meleagurile noastre cu prilejul unor manifestări consacrate Mitropolitului Nestor Vornicescu (1927-2000). La data de 17 mai delegația din Oltenia, condusă de istoricul Eugen Petrescu, a  vizitat Cimitirul de […]

    Articole postate de același autor
    1858

    Căsătorie bazată pe atracţie fizică sau una morală, spirituală?

    Explicaţi sensul cuvintelor: „De la prietenie la iubire este sau un pas, sau o prăpastie.” Ce aţi alege: o căsătorie bazată pe atracţie fizică sau una morală, spirituală? Răspuns: Aş alege o căsătorie bazată pe atracţie fizică, urmată de o atracţie moral-religioasă. Problema cu pasul (că este un pas, sau o prăpastie) este următorul lucru: […]    Urmăriți-ne pe Facebook!