Atelier de încondeiat ouă şi târg pascal la Liceul Teoretic „I.L. Caragiale”, or. Orhei

172

Obiceiul de a încondeia oul este o tradiție veche a poporului nostru. Astfel, mai mulţi elevi, selectaţi din diverse clase ale Liceului Teoretic „I.L. Caragiale” din or. Orhei, au participat vineri, 28 aprilie 2017, la un atelier de încondeiat și colorat ouă. Alături de copii s-a aflat Dna Viorica Carciga, de la Asociația "Renașterea Obiceiurilor și Tradiții Românești din București.

"Liceul Teoretic „I.L. Caragiale” organizează periodic astfel de activităţi deosebit de interesante pentru elevi. În cadrul acestor evenimente îmbinăm învăţarea, lucrul  şi cu discuţiile.  Astfel, atât prin aceste ateliere cât şi prin alte activităţi duhovniceşti pe care le desfăşurăm, copiii noştri îşi dezvoltă şi anumite aptitudini practice, dar şi învaţă mai multe şi despre Biserica şi credinţă. Copilului îi trebuie oferită şi bucuria trăirii credinţei: iar când va cunoaşte această bucurie, atunci îşi va îndreaptă paşii spre biserică, pentru o simţi mai amplu şi a trăi în ea”, a spus părintele Iov (Cristea), nevoitor al mănăstirii Curchi şi profesor de religie în această instituţie de învăţământ. 

Tot în această, zi elevii liceului au avut ocazia să-şi valorifice obiectele, pe care le-au confecţionat în această săptămână, în cadrul unui târg pascal. 

Să păstrăm vie lumina frumosului în inimile noastre.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
177

Știți că se poate întâmpla să cerți un om și el să se simtă bine?

Cum să-i comunici unei persoane, dacă este necesar, că o altă persoană greșește, fără a cădea în păcatul judecății și al osândirii? „Rugați-vă neîncetat” e valabil și aici! Puteți sesiza greșeala cu subtilitate. Să fiți întotdeauna foarte atenți – mai ales că voi folosiți mail-urile. Și acolo nici nu vă îmbie să ziceți ce gândiți […]