“Așa să te rogi, cum te-a învățat Maica Domnului!”

11356

Mama mea, Sofia, nu știa carte, și era necăjită cu nu putea să învețe rugăciuni mai lungi, precum cele din cărțile de rugăciune. Părintele Arsenie i-a zis:

– “Roagă-te cum știi, că Dumnezeu îți primește rugăciunea.”

Avea Părintele și vorba aceasta de la Sfinții Părinți: “Roagă-te cum poți, ca să ajungi să te rogi cum trebuie.”

Într-o noapte, în vis, Maica Domnului a învățat-o pe mama mea următoarea rugăciune:

“Împărăteasa mea preabună, și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor, ajutătoarea străinilor, bucuria celor mâhniți, acoperitoarea celor necăjiți, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajută-mă ca pe un neputincios, hrănește-mă ca pe un străin. Necazul meu îl știi, ci-l dezleagă precum voiești, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă mângâietoare bună, ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă ajuți, și să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.”

Când s-a sculat din somn, mama știa deja rugăciunea pe de rost. Ne-a învățat și pe noi, copiii ei, ca nu cumva s-o uite. Dar n-a uitat-o niciodată. I-a spus și Părintelui Arsenie această rugăciune, și el i-a zis:

– “No vezi, așa să te rogi, cum te-a învățat Maica Domnului!”

După un timp, am descoperit că această rugăciune este și în Ceaslov (la finalul Rugăciunii de Dimineață), exact așa cum a învățat-o Maica Domnului pe mama mea Sofia, ceea ce ne dă certitudinea că rugăciunile care ne-au rămas de la Sfinții Părinți ai Bisericii nu sunt inventate de aceștia, nu sunt din mintea lor, ci le-au fost insuflate de Duhul Sfânt.

Sursa: Preotul Ioan Sofonea, “Am auzit un sfant vorbind: Parintele Arsenie Boca”, Editura Accent Print, Suceava, 2013

 


Articole Asemănătoare
4573

Copii sunt roadele dragostei, iar evitarea lor nu e dragoste, ci crimă

Voi, ca tineri începători ai vieții, sunteți poate ispitiți de ideea că tineri fiind, de ce să începem cu copii din primul an de căsnicie, ci să ne mai trăim puțin viața, că mai avem vreme și de copii. Cu acest gând, dacă-l primiți și luați de bun, vă deschideți calea către păcat și către […]

Articole postate de același autor
1880

Sfânta Liturghie din Duminica a V-a după Învierea Domnului la Catedrala episcopală din Soroca

În Duminica a V-a după Învierea Domnului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a liturghisit în curtea Catedralei episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. La Sfânta Liturghie, alături de Episcopul Sorocii a coliturghisit clerul Catedralei episcopale. Credincioșii soroceni s-au rugat cu smerenie în aer liber, alături de ierarh și cler. În […]