Alese mângâieri pentru copii din centre comunitare din capitală

438

În urma colaborării dintre Biserică şi Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, mai mulţi adolescenţi şi tineri din familii social-vulnerabile beneficiază de suport spiritual şi material.

Astăzi, la iniţiativa Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, câţiva slujitori moldoveni stabiliţi în Italia au poposit acasă cu daruri alese. Au fost vizitate mai multe familii nevoiaşe, care au primit produse alimentare şi haine.

Momentul culminant a constituit vizitarea Centrului comunitar pentru copii şi tineri „Cosmos” din sectorul Râşcani al capitalei. Zeci de copii au primit în dar câte o pereche de ghete sportive, iar pentru alte centre au fost transmise ghete de fotbal cu crampoane.

Donaţia vine din partea parohiei cu hramul „Sf. Treime” din oraşul italian Novellara.

„Credem că această jertfă, va fi o modestă mângâiere pentru tinerele vlăstare, care vor să practice sport profesionist. Probabil, nu este atât de important ce oferi acestor copii, căci fiecare este însetat de atenţie şi încurajare. De asta să ne grijim mereu, oferindu-le orice avem în plus.”, ne-a comunicat părintele Ghenadie Popadiuc, parohul bisericii din Novellara.

„Vă dorim să creşteţi o generaţie sănătoasă, integră şi să-i mulţumiţi lui Dumnezeu că la diverse etape ale vieţii v-a trimis doar oameni buni, iubitori şi care contribuie ca fiecare dintre voi să crească în condiţii cât mai confortabile”, a menţionat dna Rodica Terehovschi, şefa Direcţiei municipale, prezentă la eveniment.

A urmat o prezentare  de box, la care au participat copiii centrului.

Această prezentare necesită JavaScript.Articole postate de același autor
844

Întâlnire de suflet cu scriitorul Spiridon Vangheli

Şcoala Primară ,,Spiridon Vangheli” din or. Ungheni a fost în vizită pentru o întîlnire de suflet cu aspect cultural, scriitorul Spiridon Vangheli, însoţit de domnul Dumitru CHIRTOACĂ, colaborator al revistei pentru copii ,,Alunelul”. Domnia sa a fost prezent în instituţia menţionată de a le împărtăşi copiilor gîndurile şi trăirile sale frumoase legate de copilărie, lucruri […]