Activități în cadrul Centrului de plasament temporar al străinilor

261

De 7 ani, în incinta Centrului de plasament temporar al străinilor din capitală activează capela cu hramul ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”.

În perioada Postului Mare beneficiarii centrului sunt vizitați de către preotul-capelan Octavian Moșin.

”În perioada postului avem mai multe solicitări din partea persoanelor aflate în plasament. Majoritatea au nevoie de comunicare, de a-și împărtăși durerea, spovedindu-se. Câțiva beneficiari solicită primirea Ortodoxiei, încercând să le descoperim orizonturile credinței, iar cei care sunt ortodocși primesc Sf. Împărtășanie.

Zilele acestea am împrospătat biblioteca capelei cu noi apariții editoriale și vom încerca să identificăm literatură potrivită pentru contingentul de oameni plasați în centru. Chiar ieri am fost rugat de un cetățean turc să îi facem rost de o Biblie în limba sa maternă.

Foarte mulți beneficiari ai centrului, cu care am comunicat în timpul plasamentului, ulterior ne mărturisesc că s-au întărit în credință, au devenit mai optimiști și încearcă să trăiască mai mult după legea Domnului”, a menționat pr. Octavian.

Dacă dispuneți de literatură duhovnicească în engleză, franceză, rusă, spaniolă și alte limbi, vă rugăm să ne susțineți în completarea fondului de carte al Centrului. Puteți scrie la adresa: [email protected] sau telefonând: 079481586 – preot Octavian.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1797

O cântăreață celebră este astăzi măicuță la o mănăstire din Caraș Severin

Vocea fermecătoare a anilor ’70, Puica Igiroșanu a încântat auzul „generației pe vinil” cu melodii precum „Să cânte tinerețea”, „Tu așa mi-ai spus” sau „Când ai plecat”. Contemporană cu maeștrii muzicii Florin Bogardo, Margareta Pâslaru sau cu compozitorul Richard Oschanitzky, frumoasa brunetă cu ochi verzi ca smaraldul a lăsat o amprentă unică în lumea muzicii […]