Activități în cadrul Centrului de plasament temporar al străinilor

470

De 7 ani, în incinta Centrului de plasament temporar al străinilor din capitală activează capela cu hramul ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”.

În perioada Postului Mare beneficiarii centrului sunt vizitați de către preotul-capelan Octavian Moșin.

”În perioada postului avem mai multe solicitări din partea persoanelor aflate în plasament. Majoritatea au nevoie de comunicare, de a-și împărtăși durerea, spovedindu-se. Câțiva beneficiari solicită primirea Ortodoxiei, încercând să le descoperim orizonturile credinței, iar cei care sunt ortodocși primesc Sf. Împărtășanie.

Zilele acestea am împrospătat biblioteca capelei cu noi apariții editoriale și vom încerca să identificăm literatură potrivită pentru contingentul de oameni plasați în centru. Chiar ieri am fost rugat de un cetățean turc să îi facem rost de o Biblie în limba sa maternă.

Foarte mulți beneficiari ai centrului, cu care am comunicat în timpul plasamentului, ulterior ne mărturisesc că s-au întărit în credință, au devenit mai optimiști și încearcă să trăiască mai mult după legea Domnului”, a menționat pr. Octavian.

Dacă dispuneți de literatură duhovnicească în engleză, franceză, rusă, spaniolă și alte limbi, vă rugăm să ne susțineți în completarea fondului de carte al Centrului. Puteți scrie la adresa: [email protected] sau telefonând: 079481586 – preot Octavian.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1273

Sfaturi din Patericul Lavrei Sfântului Sava – Despre trezvie

1. Nu fi trândav, nu dormita când citesti si nu te pleca degrab catre somn.2. Alunga trândavia în rugaciune si ia aminte cu osârdie la cuvintele psalmilor.3. Sa nu viseze mintea ta la locurile unde sunt ospete si veselie.4. Lucreaza cu osârdie, pâna la sudoare, ziua si noaptea, ca sa nu îngreunezi pe nimeni. 5. […]