Activități dedicate copiilor, pe lângă biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului din s. Sămășcani, r. Șoldănești

364

Luni, 5 iunie în curtea Bisericii cu hramul Nașterea Maicii Domnului din s. Sămășcani, r. Șoldănești s-a desfășurat activitatea ce a marcat Ziua Internațională a Copiilor.

Evenimentul, organizat de către parohul bisericii, Arhimandritul Mihail (Fagurel) a reprezentat un prilej de bucurie și grijă față de copiii din localitate cît și pentru părinții acestora. Ziua s-a început cu tedeumul de sănătate în preajma monumentului marelui domnitor – Ștefan cel Mare și Sfînt, care se află în curtea bisericii, după care a urmat inaugurarea locului de joacă pentru copiii.

Mai apoi, în curtea bisericii s-au desfășurat partea festivă, prezentată de către copii de la grădinița din localitate, împreună cu conducătorii lor, fiind urmați și de elevii din Gimnaziul Sămășcani care au pregătit un frumos recital de cîntece și poezii.

Prezenți la sărbătoare au fost oaspeții de onoare: Doamna Svetlana Rotundu – președinte R-nul Șoldănești; Protoiereul Mitrofor – Mihail Drăguță din satul Răspopeni; Doamna Viorica Bostănari – șef al casei de cultură din satul Bușernița, r-nul Rezina precum și reprezentantul Administrației Publice Locale – Doamna, Silvia Vlas .

Prin acest gest s-a exprimat grija pe care Biserica noastră o poartă față de copii. Însuși Mîntuitorul nostru ne îndeamnă sa î-i imităm pe copii în curățenia sufletului lor. Precum ne spune Mîntuitorul: „Lăsați să vină copii la mine, căci acestora le este Împărăția cerurilor.

În mesajul de felicitare, Doamna Svetlana Rotundu – președintele raionului Șoldănești a susținut inițiativa bisericii, menționînd faptul că este pentru prima oară în raionul Șoldănești, cînd Sfînta Biserică organizează o astfel de sărbătoare frumoasă, pentru a oferi clipe de neuitat celor mici de Ziua Internaționala a Copiilor.

La final, copii au vizitat expoziția din obiecte vechi și au fost serviți cu dulciuri. Parintele Paroh, a îndemnat părinții împreună cu copilașii ca an de an, să desfășoare pe lângă biserică, asemenea activitați de Ziua Copiilor.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
8414

Nu există o relaţie între moralitatea părinţilor şi sănătatea copiilor

1) Nu există o relaţie între moralitatea părinţilor şi sănătatea copiilor. 2) Normalitatea presupune integritatea fizică şi psihică, pe cînd sănătatea comportă şi o dimensiune morală. 3) Chiar şi oamenii perfect sănătoşi au firea bolnavă. 4) Bătrîneţea este boala de care suferă tot ce este viu. 5) Adevărata sănătate este desăvîrşirea spirituală. 6) Părinţii cu […]