Activitate extracurriculară la Liceul „Constantin Stere” din Soroca

127

Joi, 18 ianuarie, Preasfințitul IOAN al Sorocii a vizitat Liceul Teoretic „Constantin Stere” din municipiul Soroca, participând la o activitate extracurriculară cu genericul „Sfinții Închisorilor”, organizată de către Doamna Suzana CRAVEȚ, profesoară de limbă română și religie în această instituție.

Elevii antrenați în această activitate au pus în lumină viața, opera și martiriul redutabilelor personalități Vasile Militaru, Nichifor Crainic, Valeriu Gafencu, Nicolae Steinhardt, Radu Gyr, etc.

La finalul acestui program literar-cultural s-au adresat celor prezenți episcopul IOAN, Dl Vasile BAȘ, director al Liceului și Dna Angela BUCĂTARU, director-adjunct. Arhiereul vicar a vorbit elevilor și profesorilor despre acești oameni ai credinței și ai cuvântului, arătând impactul vieții lor pentru generația de azi.

Totodată, a apreciat dedicația și talentul tinerilor implicați, dar și organizarea la înălțimea cuvenită a evenimentului de către profesoara Suzana CRAVEȚ

sursa http://ioanmosnegutu.info

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1907

Adevărata odihnă nu poate veni decât de la Dumnezeul Care Se odihneşte în Liturghie

Aici ste drama acestei diluări de sens a ceea ce în­seamnă odihna creştinului. Dar mai este şi varianta cealal­tă, pe care o ştim cu toţii: ce bine sforăie creştinul dumini­ca dimineaţa şi zice că Domnul îl iartă, că doar a muncit toată săptămâna! E drept că aseară a stat până târziu de tot cu nişte […]