A fost petrecut pe ultimul drum pământesc nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, Protoiereul mitrofor, Ioan Burlac

736

În dimineața zilei de 19 noiembrie, a fost petrecut pe ultimul drum pământesc nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, Protoiereul mitrofor, Ioan Burlac, parohul bisericii „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Zubrești, r. Strășeni.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la Sfânta Liturghie, s-au rugat pentru odihna sufletului celui răposat PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Moldovei şi un impunător sobor de preoţi şi diaconi.

Sfântul locaș s-a dovedit a fi neâncăpător pentru sutele de credincioși care au participat la serviciul divin.

Vorbind la căpătâiul nou-adormitului rob al lui Dumnezeu, Protoiereului Ioan, Preasfințitul Episcop vicar Siluan a transmis condoleanţe din partea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir exprimându-şi sincerele sentimente de compătimire față de rudele îndurerate, menționând următoarele: „Cel ce astăzi este petrecut dintre noi către Împărăția lui Dumnezeu, a dus o viață pământească exemplară, fiind un tată iubitor, care împreună cu presbitera sa, Elena au educat trei copii. Își iubea mult familia și se bucura nespus de realizările fiicei, Ecaterina și a feciorilor ce i-au urmat pe calea slujirii sacerdotale – Protodiaconul Constantin și preotul Eugen”.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșit Prohodul nou-adormitului rob a lui Dumnezeu Protoiereului Ioan, după care cortegiul funerar, în dangăte de clopot şi cu cântarea „Sfinte Dumnezeule…” a înconjurat sfântul lăcaş.

Părintele Ioan a fost înhumat aproape de biserică, alături de mormintele gârbovite de vreme ale preoţilor ce au păstorit Zubreştii, în vremurile de altă dată.

Copleșit de emoții firești și de o durere sufletească profundă, protodiaconul Constantin împreună cu fratele său preotul Eugen, au mulțumit PS Siluan şi părinţilor slujitori pentru cuvintele de compasiune și susținere, pentru frumoasa și înălțătoare slujbă de prohodire, menționând că, într-adevăr cel ce le-a fost tată, sfetnic și prieten de o viață, era un om deosebit, care cu multă dăruire și jertfă, a făcut doar bine, conducându-se tot timpul de Învățătura Evangheliei și fiind mânat de cele mai pure sentimente de dragoste pentru aproapele, în toate faptele sale.

Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească cu drepții!

sursa: www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
965

IPS Justinian Chira, înmormântat la Mănăstirea Sf. Ana – Rohia; 5.000 de persoane, la ceremonia funerară

Slujba de înmormântare a fost oficiată de Părintele Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, susținut de alți 17 episcopi din țară și străinătate care au ținut să fie prezenți la ceremonie. „Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian rămâne în memoria noastră a tuturor ca fiind un ierarh luptător, un păstor dinamic și un evlavios slujitor liturgic. Totodată, […]

Articole postate de același autor
622

Biserica Adormirea Maicii Domnului din satul Chircăieştii Noi la un nou început

Celui care revine în satul Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni, îi va fi greu să recunoască biserica Adormirea Maicii Domnului din localitate. Intrarea în sfântul locaş a fost renovată, lărgită şi acoperită cu teracotă, precum şi larga alee de la intrare, în curte a apărut o casă parohială, au fost procurate şase clopote noi, strălucitoare, în […]