A fost petrecut în ultimul drum pământesc, tatăl PS Ioan, Episcopul Sorocii, Vicarul Mitropoliei Moldovei

441

În dimineața zilei de sâmbătă, 11 noiembrie 2017, a fost petrecut în ultimul drum pământesc nou-adormitul rob a lui Dumnezeu Victor, tatăl Preasfințitului Ioan, Episcopul Sorocii, Vicarul Mitropoliei Moldovei.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la Sfânta Liturghie, s-au rugat pentru odihna sufletului celui răposat PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicarul Mitropoliei Moldovei, împreună cu un impunător sobor de preoți și diaconi.

Sfântul locaș s-a dovedit a fi neâncăpător pentru mulțimea de slujitori ai Altarului, stareți, starețe și protopopi, dar și pentru sutele de credincioși care au participat la Serviciul divin.

La Parastasul oficiat imediat după Sfânta Liturghie s-a alăturat și Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

În intonarea cântărilor specifice slujbei de înmormântare a preoților, s-au ținut lumânări aprinse în mâini, spre pomenirea și iertarea robului lui Dumnezeu, Victor, tatăl Episcopului Ioan de Soroca.

Vorbind la căpătâiul nou-adormitului rob al lui Dumnezeu Victor, Mitropolitul Vladimir și-a exprimat sincerele sentimente de condoleanțe față de PS Ioan și rudele îndurerate, menționând că cel care astăzi este petrecut dintre noi către Împărăția lui Dumnezeu, a dus o viață pământească exemplară știind să-și educe copiii cu atâta dragoste părintească și creștinească, întru moștenirea Împărăției Cerurilor.

La sfârșitul Parastasului, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan Orheianul a rostit cu umilință rugăciunile de iertare, venind și cu un ultim cuvânt de omagiu, după care cortegiul funerar, în dangăte de clopot s-a îndreptat spre cimitirul satului, unde la locul de veci pregătit din timp, robul lui Dumnezeu Victor a fost înhumat.

Copleșit de emoții firești și de o durere sufletească profundă, PS Episcop Ioan a mulțumit tuturor pentru cuvintele de compasiune și susținere, pentru frumoasa și înălțătoare slujbă de prohodire, menționând că într-adevăr cel care i-a fost tată, sfetnic și prieten de o viață, a fost un om deosebit, care cu multă dăruire și jertfă, a făcut doar bine, conducându-se tot timpul de Învățătura Evangheliei și fiind mânat de cele mai pure sentimente de dragoste pentru aproapele, în toate faptele sale.

Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească cu drepții!

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
328

Slujitorii din Protopopiatele Drochia, Florești, Orhei, Rîșcani și Soroca convocați în Adunare la Reședința mitropolitană

Joi, 22 septembrie, la Reședința mitropolitană au fost convocați în Adunare, protopopii şi preoţii parohi ai bisericilor din Protopopiatele Drochia, Florești, Orhei, Rîșcani și Soroca. La şedinţa prezidată de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, au mai participat Preasfinţitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, Preacucernicul părinte Protoiereu Mitrofor Vadim Cheibaş, secretar al Mitropoliei Moldovei, protopopii și […]

Articole postate de același autor
497

Să fim atenți la noi înșine

Să nu vorbești mult. Să nu accepți controversele, cearta, vorbăria și tot ceea ce iese dintr-o limbă fără atenție. Alungă gândurile rele și nălucirile murdare din minte de îndată ce apar. Căci atunci când lâncezesc în minte și în inimă, ele creează o stare gravă. În timp ce atunci când suntem atenți la prima apariție […]