A demarat „Maratonul” colindelor de Nașterea Domnului cu genericul „Pace pe pământ, Pace sus în cer!”

223

Astăzi, 5 ianuarie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, la Reşedinţa mitropolitană din capitală, a demarat „Maratonul” colindelor de Nașterea Domnului cu genericul „Pace pe pământ, Pace sus în cer!”.

În acest sens, mai multe formaţii corale din ţară au vestit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova vestea cea bună a Naşterii lui Hristos, printre care şi corul preoţesc Sf. Ier. Gavriil Bănulescu-Bodoni, înfiinţat în acest an, membrii căruia sunt clerici din cuprinsul Mitropoliei noastre. Corul este condus de către Prot. Vasile Damaschin, Parohul Bisericii Sf. Ap. Petru şi Pavel din Căuşeni şi îşi desfăşoară activitatea misionară în cinstea noului sfânt al Bisericii noastre.

De asemenea, au împărtăşit bucuria sărbătorii şi băieţii din Grupul coral Gnosis, condus de către teologul Serghei Crudu, care cu binecuvântarea Întâistătătorului, acum un an şi-au început activitatea, reuşind până-n prezent prin cântarea lor să bucure inimile a numeroşi credincioşi, atât din ţara noastră, cât şi de peste hotarele ei, lucru apreciat şi de către Părintele Mitropolit.

Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit preoţilor şi grupurilor de colindători, dăruindu-le în semn de recunoştinţă şi preţuire: dulciuri, covrigei, calendare bisericeşti, dar şi literatură duhovnicească, urându-le tuturor sărbători cu pace şi bucurii sfinte alături de cei dragi.

În această perioadă a sărbătorilor de iarnă, se vor desfăşura un şir de activități: concerte de colinde, vor fi colindate instituțiile penitenciare, medicale, de învățământ și alte instituții sociale și de stat de către mai multe grupuri corale din țară.

Campania are scopul de a aduce în ochii a multe suflete creștine bucuria sărbătorii și vederea imaginii strălucitoare a chipului divin a Pruncului minunat ce Se naște în peștera din Betleem.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
273

Ajunul Crăciunului

Ajunul Naşterii Domnului este o zi deosebită din punct de vedere liturgic. Ultima zi a Postului Crăciunului este zi de post mai aspru decât celelalte zile, deoarece se ajunează până la ceasul al IX-lea, când se obişnuieşte să se mănânce, în unele părţi, grâu fiert amestecat cu fructe şi miere în amintirea postului profetului Daniel […]

Articole postate de același autor
361

Părintele Proclu: „Nu avem smerenie- nu avem nimic”

Am avut binecuvântarea de a-l întâlni pe Părintele Proclu pe 23 octombrie 2016, cu puţin timp înainte de a se muta la Cer. Am simţit nevoia să-i cer cuvânt de folos despre problemele cu care se confruntă astãzi Biserica. Părintele a răspuns aşa cum îl ştiam, echilibrat, smerit, fără sã  dea cu pietre în nimeni […]Urmăriți-ne pe Facebook!