A avut loc Sfințirea Paraclisului „Sf. Gheorghe” din cadrul Penitenciarului nr. 16 Pruncul

365

Miercuri, 7 noiembrie 2018, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie în capela cu hramul „Sf. Mare Mc. Gheorghe” din cadrul Penitenciarului nr. 16, Pruncul.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni un sobor de preoți capelani în cadrul instituțiilor penitenciare din țară, preotul responsabil al paraclisului Maxim Melinti, precum și conducerea, colaboratorii, dar și deținuții penitenciarului.

În această zi deosebită pentru istoria Penitenciarului nr. 16 Pruncul, răspunsurile liturgice la strană au fost date de către Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, condus de teologul Serghei Crudu.

După săvârșirea Tedeumului de mulțumire, ÎPS Vladimir a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a subliniat faptul că credinţa este unul din factorii importanți în ceea ce înseamnă salvarea sufletului omului şi oferirea de șanse celor care se eliberează din aceste spații de detenție de a se reintegra în societate, menţionând în același timp și necesitatea valorificării potenţialului spiritual al angajaţilor, care prin buna credinţă vor obţine succese mari în activitatea deloc uşoară pe care o desfășoară.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a mulţumit preoţilor capelani pentru contribuţia inegalabilă şi suportul oferit în activitatea misionară din aceste spații, apreciind faptul că, strânsa colaborare dintre sistemul penitenciar şi Biserica Ortodoxă din Moldova, a luat o amploare deosebită în ultimul timp.

Pentru susținerea colaborării dintre Biserică și Penitenciarul nr. 16 Pruncul în sensul integrării, recuperării spirituale și alinării suferinței psihice a celor condamnați aici, asemenea cuvintelor Mântuitorului „în temniţă am fost şi aţi venit la Mine”, dl Director Igor Patrașcu a fost decorat cu Ordinul Cuviosul Paisie Velicikovski, gradul II, precum și un grup de colaboratori ai acestei instituții au primit Medalia jubiliară – „25 de ani de activitate a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova – Mitropolitul Vladimir”.

Administrația penitenciarului și-a exprimat mulțumirea pentru evenimentul organizat, manifestându-și speranța că formarea moral-spirituală a deținuților va aduce roade folositoare în viitor.

De asemenea, în cadrul zilei de astăzi Mitropolitul țării a vizitat și Centrul Mamei și al copilului de pe teritoriul acestei instituții de detenție, interacţionând în discuţii cu persoanele care se află aici și oferind daruri micuților.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1052

Târnosirea bisericii „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din s. Bîc, municipiul Chișinău

Luni, 06 noiembrie 2017, în ziua pomenirii Icoanei Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul enoriașilor parohiei cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din satul Bîc, municipiul Chișinău. Alături de Înalpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei și Protopop al […]Urmăriți-ne pe Facebook!