Duminica a doua a Postului Mare, a Sf. Grigorie Palama, la Catedrala episcopală din Comrat

556

În a doua Duminică din Postul Mare, a Sfântului Grigorie Palama, Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală din Comrat.

Serviciul divin a fost oficiat în prezența numeroșilor creștini care au pășit pragul Catedralei episcopale spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, dar și pentru a-I cere liniște, pace pentru cei vii și odihnă pentru cei răposați.

Duminica a doua din Postul Mare, prin glasul Evangheliei, ni-L prezintă pe Iisus din Nazaret, pe Fiul Omului ca pe un „Dumnezeu tare” (Is. 9, 5). Pe când El se afla în Capernaum, I s-a adus un bolnav paralizat, pe care cu puterea Sa l-a iertat şi l-a tămăduit, „încât erau toţi uimiţi şi slăveau pe Dumnezeu” (Mc. 2, 12).

Hristos Domnul este Cel Ce zice: „Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer şi pe pământ” (Mt. 28, 18). Când puterea Lui Dumnezeiască umple fiinţa noastră, păcatele ni se iartă şi neputinţele noastre se vindecă. În acest fel, putem ţine stindardul credinţei în sus, păşind „din putere în putere” (Ps. 83, 8) şi din biruinţă în biruinţă.

În cuvântul de învăţătură, Episcopul Anatolie a transmis credincioşilor că textul evanghelic de astăzi ne atrage atenția asupra unor calități sufletești necesare fiecărui credincios, dar şi cât de importantă este credinţa pentru mântuirea omului.

De asemenea, Preasfinţia Sa a mai subliniat faptul că prin taina iertării păcatelor ne este dăruită vindecarea bolilor sufleteşti şi trupeşti.

Vlădica a mai îndemnat credincioșii să profite de această perioadă binecuvântată a Postului Mare, pentru a reînvia din necurăția păcatelor la lumina vieții împreună cu Mântuitorul Hristos prin unirea cu El în Sfânta Taină a Euharistiei.

sursa http://eparhiasud.md/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
544

A doua Duminică a Postului Mare, la Catedrala mitropolitană “Nașterea Domnului” din Chișinău

În a doua Duminică din Postul Mare, a Sfântului Grigorie Palama, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană “Nașterea Domnului” din mun. Chișinău. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova s-a rugat Protoiereul mitrofor Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și chelar al Catedralei, precum și slujitorii sfântului lăcaș. Minunea vindecării Slăbănogului […]

Articole postate de același autor
1740

Calea dreptăţii poate părea anevoioasă, însă drumul nedreptăţii este mult mai greu…

Omul drept ştie că suferinţa este îngăduită de Dumnezeu spre răbdarea greutăţilor pentru binele altora şi că pentru a ajunge la desăvârşire trebuie să trăiască o viaţă dură ca fierul care, pentru a deveni oţel, este trecut prin foc. Păcătosul care s-a pocăit ştie că suferă şi pătimeşte din pricina păcatelor lui; rabdă greutăţile şi suferă pentru […]