10 greşeli mari pe care taţii le fac în mod curent

4074

Un tată este temelia familiei, izvor de autoritate, liman al bucuriei, siguranţă spirituală şi materială, statornicie a credinţei şi putere a jertfei pentru ceilalţi. Iată 10 greşeli mari pe care taţii le fac în mod curent:

1.Să petreci mai mult timp la lucru şi să laşi fărâmiturile pentru familie. Niciodată nu am auzit un bătrân reflectând la viaţa lui să spunând: „Aş dori să fi petrecut mai mult timp la serviciu”.

2. Să gândeşti „Voi petrece mai mult timp cu copiii, când vor fi mai în vârstă”. Acest timp nu va veni niciodată. De fapt, imediat ce copiii noştri ajung la vârsta adolescenţei, vor dori să petreacă tot mai puţin timp cu „babacii”.

3. Să asumi că „timpul de calitate” e mai important decât „timpul cantitativ”. Te gândeşti că o vacanţă de familie, o dată pe an, este de ajuns? Nu este deloc. Adevăratul timp este cel de fiecare zi, interacţiunile de dimineaţa şi de seara formează o moştenire şi o legătură durabilă.

4. Să gândeşti „mai degrabă divorţam, decât să ne certăm atât de des”. Statisticile şi cercetările asupra familiei sunt clare: o căsătorie intactă este mai bună pentru copii decât divorţul. Mergi la consiliere familială şi evită divorţul.

5. Să gândeşti „femeia frumoasă de la capătul străzii ar împlini nevoile mele mai bine decât soţia mea”. Toţi oamenii sunt căzuţi. Numai Iisus Hristos poate împlini nevoile noastre cele mai profunde.

6. „Las treburile bisericeşti pe seama soţiei mele”. Când copiii tăi te vor vedea rugându-te, vor înţelege că şi tu eşti sub autoritate şi vor înţelege autoritatea ta asupra lor, ca peternitate iubitoare.

7. Să gândeşti în mod naiv: „nu sunt probleme cu drogurile şi cu alcoolul în şcoala sau vecinătatea copiilor mei”. Gândeşte-te din nou… şi vorbeşte cu copiii tăi despre pericolele experimentării şi dependenţei.

8. Să gândeşti: sunt un ratat ca tată. Cred că ai făcut greşeli. Greşeli grave. Dar, niciodată nu este prea târziu să te apropii de copiii tăi!

9. Să-ți asumi că cineva va vorbi despre sexualitate cu copiii tăi. Ei sunt curioşi şi aşteaptă să audă perspectiva ta. Cei care vor vorbi cu ei poate le vor strica felul de a gândi pentru totdeauna.

10. Tentaţia de a considera că soţia trebuie să facă totul. Ea este şofer de taxi, muncitor, bucătar, mamă, iubită şi soţie. Cinsteşte-o.

 

Perry Noble, www.christianpost.com

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
2859

Colinde şi tradiţii de Nașterea Domnului Liceul Teoretic “Ion Luca Caragiale” din or. Orhei

Suntem în plină iarnă şi în toiul sărbătorilor creştine. L-am prăznuit pe Sf. Andrei şi Sfântul Nicolae, suntem în aura măreţei şi frumoasei sărbători-“Naşterea Domnului “. Mai avem a sărbători pe Sf. Vasile, marele învăţător al Bisericii, a ne bucura de botezul Domnului, a-l pomenii pe Ioan Botezătorul. Astfel, la 22 decembrie 2017 elevii Instituţiei Publice […]